Ove godine, preminula je Lillian Weber u 101. godini. Starica koja je učinila mnogo za Afričku djecu izrađivanjem haljinica za neprofitnu organizaciju te učinila svijet boljim mjestom. Vodila je, na prvi pogled, običan život jedne starije osobe – ali kada je malo bolje upoznate, shvatite da uopće nije obična. Pokazala je da godine ništa ne znače kada dolazi do širenja dobre energije i pomaganja drugima. Više o njoj pročitajte u nastavku.

Lillian Weber živjela je u Bettendorfu, Iowi i od svoje 96. godine svaki je dan izrađivala haljine za neprofitnu organizaciju Little Dresses for Africa. Ta organizacija je do sada skupila preko 2,5 milijuna haljina koje su poslane u 47 afričkih zemalja.

LilDressesLogoSMALL

Lillian je rođena 6. svibnja 1915. godine. Odrasla je na farmi u Iowi sa troje braće i sestara. Njezina je majka izrađivala haljine za nju kad je bila malena tako da je imala od koga učiti kako se to radi. Budući da su bili siromašna obitelj i nisu uvijek imali sve što im je bilo potrebno, Lillian želi pomoći drugima da se ne osjećaju kao što se ona osjećala te je pronašla savršen način da učini svijet boljim mjestom.

„Nakon 99 godina to me potiče da nastavim, da radim nešto. Ne znam što bi radila da nisam pronašla ovo za raditi. Blagoslovljena sam ovime“ rekla je u intervjuu 2014. godine.

Izrađivanjem haljina ispunjava svoje vrijeme, a istovremeno usrećuje djevojčice diljem Afrike.

Bulamu-Childrens-Village-Uganda

Mozambique-12-10-one-600x450

tumblr_nazg337dXA1qbfa4to6_1280

Za svaku haljinu uzme dosta vremena da bi je napravila unikatnom i posebnom nekim detaljem ili uzorkom.

„Mislim da je važno imati nešto drugačije za ove djevojčice. Zamišljam ih četiri ili pet koje stoje u redu, i svaka ima haljinicu na sebi i svaka je drugačija“ izjavila je za NBC News.

2. lillian s haljinama

Lillian Weber je preminula tokom večeri na dan svog 101. rođendana. Bila je u društvu svojih kćeri kad je preminula u 18:30 sati, u četvrtak, 5. svibnja. Isti tjedan u utorak je završila svoju 1,234 haljinu. Postigla je globalnu popularnost i pokazala ljudima da nisu bitne godine da bi pomogao nekome i širio dobru energiju.

Lillian Weber, nedostajat ćeš nam!

3. haljinice i lillian

Veronika Kušek