Prošle godine je u Australiji bilo više izvršnih direktora koji se zovu Peter nego izvršnih direktorica bilo kojeg imena. Slična je situacija i sa startupovima koje će postati utjecajne tvrtke budućnosti. Žene čine između 14% i 24% osnivačica ovisno o izvještaju. Kod financiranih startupova, koji privlače veliki kapital, situacija je lošija te žene čine svega pet posto. Muškarci brojčano nadmašuju žene kada se radi o startupovima, inovacijama i vođenju poslovanja.

Bilo bi jednostavno reći da je to zato jer cure ne razumiju tehnologiju. Ali istina je da tehnologija ne razumije cure ili je to poruka koju odašilje branša koju najčešće predstavljaju momci u hoodicama i tenisicama. Zato je prijeko potrebno razbiti ovu predrasudu.

Broj australskih startupova je u velikom porastu s obzirom da su australska vlada i korporativni sektor prepoznali potencijal (i potrebu) u izgradnji ekonomije koju predvodi inovacija i tehnologija. Iako zvuči uzbudljivo, na temelju postojeće statistike, to je velika prijetnja spolnoj jednakosti. S obzirom da žene čine tako mali postotak u tehnološkom i startup sektoru, postoji rizik izgradnje cijele nove ekonomije koja isključuje žene. Opet.

Izvještaj Agencije za spolnu jednakost na radnom mjestu (WGEA) pokazuje da tvrtke gdje su žene direktorice ili menadžerice zarađuju više novca u industrijama gdje dominiraju žene (34% do 46%), nego u industrijama gdje prevladavaju muškarci (6% do 18%).

Što će se dogoditi spolnoj jednakosti s rastom industrije u kojoj žena gotovo nema? Izgledi za 50,4% populacije Australije nisu dobri iako tvrtke koje vode žene ostvaruju tri puta veći povrat u odnosu na tvrtke koje vode muškarci. Štoviše, žene podržavaju uključivo vodstvo te stvaraju tvrtke gdje se zaposlenici zajedno razvijaju.

Libby Lyons, direktorica WGEA kaže: „Ako želimo biti predvodnici u inovaciji, moramo poboljšati jednakost spolova u industrijama koje će se tek početi razvijati i rasti”.

Najvažnije je ulaganje u osnovno obrazovanje djevojaka iako se ne treba pouzdati samo u nj. Treba podržati žensko vodstvo odmah, stavljajući naglasak na žene koje su sada uspješne u tom polju kako bi inspirirale novi val poduzetnica podupirući ih financijski i dajući im tehničku podršku.

Postoji cijeli rastući pokret predvođen pojedincima/-kama i organizacijama predanih u nakani da se takva promjena ostvari. Organizacije Girls in Tech, Tech Girls are Superheroes i Girl Geek Academy žele inspirirati i uključiti djevojke i žene organiziranjem događaja poput LadyProblems i SheHacks and Female Founders Hackathon at Fishburners pružajući poduzetnicama početničku platformu.geek_girl

Organizacija BlueChilli prepoznala je potrebu i poduzima ozbiljne akcije za privlačenje žena u startup programe. Lansirale su nacionalni program SheStarts kako bi promijenile lice startup ekonomije. U potrazi za nacionalnim startup talentom planiraju pronaći, financirati i podržati deset vodećih ženskih startupova od kojih će svaki primiti 100 000 dolara te dobiti korporativnu podršku kao i podršku visokih obrazovnih ustanova. Poduzetničko putovanje će snimiti i postaviti na web stranicu u nadi da će inspirirati milijune žena i djevojaka. Cilj im je pokazati da svatko može postati osnivačica sturtupa s potencijalom da stvori posao budućnosti od velike važnosti.

Ljepota startupova je u tome što ne pripadaju jednoj industriji već stvaraju inovacije u svim industrijama. Što je najbolje, nije potrebno znanje programiranja za osnivanje tehnološke kompanije. Tehnologija je jednostavno sredstvo – ono što je potrebno je prava ideja, partneri i ambicija za rješavanje velikih problema.

Uključivanje žena u osnivanje startupova će stvoriti kanal za nadolazeće izvršne direktorice i osigurati Australiji snažniju budućnost. S obzirom da je ovaj dio ekonomije tek u povojima, ima dovoljno vremena za dobre temelje iz kojeg će izrasti snažan sektor koji potiče raznolikost i ugrađuje žensko vodstvo u različite industrije.

Sa zajedničkim naporom može se stvoriti uključiva, inovativna ekonomija koja unaprjeđuje spolnu jednakost. theguardian.com