Warner Bros je prošli tjedan objavio da će adaptirati Gotham City Sirens, kratkovječni DC Comics serijal u kojem glavnu ulogu imaju Harley Quinn, Poison Ivy i Catwoman, u zasebni film koji će biti prvi superherojski film ikad kojeg predvodi ženski tim. Ovaj će film funkcionirati kao nastavak Suicide Squada, te će redatelj ponovo biti David Ayer, a Margot Robbie će glumiti Harley Quinn.

S obzirom na to da Gotham City Sirens nije široko poznat serijal, Polygon objavljuje sve što trebate znati o budućem nastavku Suicide Squada.

Što je zapravo Gotham City Sirens?

Gotham City Sirens je stripovni serijal objavljivan od lipnja 2009. do kolovoza 2011. godine. Napisao ga je Paul Dini (Batman: The Animated Series, Gotham), a crtač je bio Guillem March. U to se vrijeme u stripovskom svijetu mislilo da je Bruce Wayne mrtav, a  Dick Grayson, prvi Robin, preuzeo je ulogu Batmana. Sirens prati Catwoman koja krade bogatstvo zlikovca koji ju je nedavno pokušao ubiti, potom pribavlja lijep stan za sebe, Poison Ivy i Harley Quinn, no to je zapravo Riddlerov stan kojeg su one ukrale. Selina predlaže da se tri žene udruže kako bi preživjele u Gothamskoj opasnoj zajednici zlikovaca.

Strip je izašao u 26 izdanja, debitirao trio kao novi tim te se fokusirao na njihove individualne priče, da bi na kraju zadnjeg chaptera došlo do raspada grupe zbog izdaje Harley Quinn.

Je li uopće povezan s Batman: The Animated Series?

Je, prije nego što je Gotham City Sirens objavljen i nakon što je Batman: The Animated Series prestao s emitiranjem, postojala je Flash-animirana web serija naziva Gotham Girls koju su izdali Warner Bros. Animation i Noodle Soup Productions 2002., autora Paula Dinija, sa vizualima koji odgovaraju kasnijim dizajnima Batman: The Animated Seriesa. Serija je uključivala Harley Quinn, Poison Ivy, Batgirl, Catwoman, policijsku detektivku Renee Montoyu i mađioničarku Zatannu. Glasove su im dale iste glumice koje su ih glumile u televizijskoj seriji te je serija inspirirana uglavnom svakodnevnim životima svake od žena.

Gotham Girls trajala je tri sezone od po deset epizoda. Inspirirala je serijal od pet izdanja istog imena 2003. godine, a svako se izdanje fokusiralo na jednoj od protagonistkinja. Nakon toga objavljen je serijal od tri izdanja, Batman: Harley and Ivy, a 2009. objavljen je Gotham City Sirens.

Što to znači za film?

Zasad nema puno informacija o filmu, no poznato je da će redatelj biti David Ayer, a  producent Geoff Johns.  Gotham City Sirens će napisati Geneva Robertson-Dwore, autorica budućeg Tomb Raider remakea i nadolazećeg trećeg nastavka Sherlock Holmesa. Navodno je Margot Robbie bila ključna u pokretanju ideje o filmu. Fanovi već špekuliraju oko mogućeg prikaza ljubavne veze između Harley Quinn i Poison Ivy.

Datum izlaska filma još nije poznat, a do tad možete čitati stripovsku verziju ovdje.