Alison Segel, losanđeleska spisateljica, naišla je na definiciju ženstvenosti u rječniku Merriam-Webster, dok je skupljala materijale za zine, kad joj je pjesnikinja poslala screenshot web-stranice rječnika.

 Rečenica je glasila: „Uspjela sam postati CEO bez žrtvovanja svoje ženstvenosti.“ Segel je to odlučila tweetati,: …jer to je ludo!”

Gospođica Segel rekla je Cosmopolitanu: „Možete li zamisliti: ‘On je uspio postati CEO bez žrtvovanja svoje muškosti.’“

Kaže da radi na zineu od ilustracija i pisane riječi inspiriranome snažnim, moćnim ženama. Pitala je svoje sljedbenike, kojih ima gotovo 12,000 na društvenim mrežama, da joj pošalju svoje podneske.

Jedna je žena poslala poeziju te screenshot definicije ženstvenosti: „P.S. nije li ludo da je ovo u rječniku?“

Tweet gospođice Segel pridobio je pažnju te unutar jednoga sata bio uklonjen sa stranica rječnika Merriam-Webster.

„Bila sam iznenađena kako seksizam prodire u svaki pojedini aspekt naše kulture i tako često prođe neopaženo.“, kaže.

„Naučeni smo da to prihvatimo. Čak i ako pogledate definiciju ženstvenosti na Googleu, piše: „Ona slavi svoju ženstvenost nošenjem make-upa i visokih peta.“

 Segel zahtijeva da preoblikujemo način na koji mislimo i govorimo o ženama. Potrebne su male promjene u promjeni načina na koje društvo gleda žene i na postizanje rodne jednakosti.

Cosmopolitan ju je upitao kako bi definirala riječ ženstvenost: „Atributi koji su tipično vezani uz žene: hrabrost, jakost, inteligencija.“

Dodaje i još: „Biti solidarna, potpora i stimulacija drugim ženama. Što kažete na to?“ The Independent