Prošlog tjedna, tinedžerski časopis Girls’ Life je postao viralan iz pogrešnih razloga. Naslovnicom prevladavaju naslovi poput „Probudi se lijepa“ i „Tvoja kosa iz snova“ s djevojkom zrelijeg izgleda. S druge strane, časopis Boys’ Life (koji nije povezan s časopisom Girls’ Life) je prekriven naslovima poput „Istraži svoju budućnost“  te su popraćeni slikama računala i stetoskopa.

Problematično? Apsolutno. Prikazuje li sliku puno većeg problema od naslovnica dvaju časopisa? Definitivno.

Blake Lively i Amy Schumer se slažu. Schumer je podijelila obje naslovnice na svom Instagram računu sa samo jednom riječi: „Ne“.

Lively, majka jednogodišnje djevojčice je repostala Amynu objavu i podržala njezinu reakciju.

Neskladne naslovnice je još u kolovozu prvi objavio Matt Frye, otac triju djevojčica, na svom Facebook profilu uz komentar:

„Ovo je tužan prikaz onoga kako naše društvo doživljava djevojčice i dječake.

Slika je postala popularna na društvenim mrežama nakon što je majka Shoshanna Keats-Jaskoll podijelila Fryev status s porukom upućenom urednicama časopisa Girls’ Life. Između ostalog je napisala:

„Možete se boriti protiv objektivizacije djevojčica. Možete stvarati naslovnice i priče koje tretiraju djevojčice kao osobe koje zanima nešto više od kose, usana i poljubaca.“

Doista, vrijeme je za promjene. huffingtonpost