Nike je dizajnirao plus-sized sportski grudnjak te prekinuo monotoniju reklama za sportsku odjeću i opremu, koje imaju modele koji su sportske građe i mršavih tijela. To usađuje pretpostavku da ljudi koji vježbaju i bave se sportovima svi izgledaju tako što naravno nije istina jer čak ni oni koji svakodnevno vježbaju ne izgledaju tako.

Model Paloma Elsesser reklamira novi sportski grudnjak 101

Nove reklamne slike Nike-a sastoje se od mnogo modela s oblinama i izgledaju fantastično. U opisu reklamne slike stoje činjenice o sportskim grudnjacima koje su zanimljive i od pomoći mnogima.

„Većina žena nose prevelike naramenice i premalene košarice. Podignite ruke iznad glave. Ako se naramenice pomaknu, možda trebate manju veličinu.”

Nike normalizira činjenicu da žene dolaze u raznim veličinama i oblicima, te da i ženama koje nisu sportske građe može biti stalo do fitnessa i vježbanja. Možemo primijetiti da grudnjaci sada dolaze u veličinama XL ili E i DD.

Claire Fountain izgleda fantastično u novom Nike-ovom sportskom grudnjaku

Svaka čast Nike-u na ovim reklamama i širenju pozitivnosti. Kada velika kompanija odluči normalizirati činjenicu da su sva tijela različita, to ima veliki utjecaj na društvo i ostale velike i male kompanije.

Veronika Kušek