Životna priča Angele Davis, legendarne aktivistkinje, učenjakinje i liderice Black Power pokreta, mogla bi se uskoro naći na velikim ekranima.

Davis će biti izvršna producentica zasad neimenovanog filma koji će se bazirati na njenoj monografiji, izvještava Variety. Njezina nećakinja Eisa Davis, čija je drama bila nominirana za Pulitzerovu nagradu, napisat će scenarij i koproducirati film.

Na projektu će također raditi  i Sidra Smith, producentica dokumentarnog filma “Free Angela and all political prisoners”  te Jeff Clanagan, izvršni direktor nezavisnog filmskog studija Codeblack koji je 2013. godine kupio filmska prava na taj dokumentarac.

Glumačka postava nije još poznata, kao ni datum izlaska.

Paralelno s tim, serija Marvelovih stripova zvana “Black Panther”, autora Ta – Nehisi Coatesa, dobiva svoje pojačanje u obliku feminističke spisateljice Roxanne Gay i pjesnikinje Yone Harvey, piše The New York Times.

Black-Panther-dead-women-a4359

 

23WAKANDA-master768-v2

 

 

Riječ je o seriji stripova čija se radnja odvija u svijetu spomenutog strip junaka, ali ulazi u dublju priču sa ženskim likovima. Roxanina priča prati dvije ljubavnice, Ayu i Aneku, koje su ujedno i bivše članice herojevog sigurnosnog tima, dok se Yonina priča vrti oko Zenzi, revolucionarke koja je izazvala nered još u prvom izdanju stripa.

wakanda

Strip navodno izlazi u studenom ove godine, a zvat će se World of Wakanda. Glavni cilj autora bio je stvoriti dojam da se radi o stvarnom mjestu s distinktivnom Afričkom kulturnom poviješću, te otvoriti vrata raznovrsnosti, kako na papiru tako i u stvarnom životu.