Glumica i model Cara Jocelyn Delevingne rođena je 12. kolovoza 1992. godine u Londonu. Zbog teškog djetinjstva, uzrokovanog majkom koja je bila ovisnica o heroinu, već sa 15 godina patila je od depresije i uzimala lijekove koji joj nisu pomagali. U tom stilu je započela svoju modnu karijeru u dobi od 16 godina, beskrajnim partijima, opijanjem i drogiranjem – nakon što je napustila školu i potpisala sa Storm Model Management modnom agencijom. Tijekom modne karijere dobila je nagradu za Model godine na „British Fashion Awards“ 2012. i 2014. i pojavila se kao model za modne kuće kao što su Burberry, Mulberry, Dolce & Gabbana i Jason Wu, a bila je i anđeo Victoria Secret-a.

vs

Napustila je svoju modnu karijeru 2015. godine kako bi se mogla posvetit glumi.

“Nisam nimalo sazrijela kao osoba u tom svijetu niti me on učinio ženom. Zapravo sam zaboravila koliko sam mlada bila, osjećala sam se staro. Ja sam pomalo feministica i sve mi se to gadi. Počneš jako mlada i postaneš žrtva ne tako lijepih stvari”, otkrila je. (x)

Svoju glumačku karijeru je započela sa malom ulogom u filmu Ana Karenjina 2012. godine. Tada su nastali filmovi Gradovi na papiru, Pan, Odred otpisanih i još mnogi.

ana karenjina

Cara u filmu “Ana Karenjina”

 

suicide squad

“Suicide Squad”

Uz glumačku i modnu karijeru, Cara pjeva i svira gitaru i bubnjeve. Tokom 2011. i 2012. je napisala i snimila dva albuma te su joj ponudili i ugovor sa izdavačkom kućom, ali je odbila jer bi to značilo da mora promijeniti svoje ime. I dalje se bavi glazbom bez ikakvog ugovora te snima duete po potrebi sa  drugim zvijezdama. Također je i dizajnirala je dvije linije za DKNY i Mulberry, a kolekcije su opisane kao „uglavnom unisex“.

Otvoreno je biseksualka i od lipnja 2015. godine je u vezi s američkom glazbenicom Annie Clark koje je poznatija po svojem umjetničkom imenu St. Vincent.

annie i cara

“Sretna sam zbog toga kakva sam osoba danas, a velik razlog tome je činjenica da sam zaljubljena u svoju djevojku. A to što upravo izgovaram ove riječi, pravo je čudo za mene”

Ona je energična, spontana i zabavna osoba koju baš iz tih razloga, uz sve fanove, vole i mnogi iz svijeta poznatih. Druži se sa mnogima, ali je i poznata članica „Taylor Swifts’ squad“ u kojoj su i  glumice Jamie King, Hailee Steinfeld, Sarah Hyland i Emma Stone; pjevačice Lorde, Selena Gomez, Camila Cabello; modeli Martha Hunt, Lily Aldridge, Karlie Kloss, Gigi Hadid te sama Taylor Swift.

squad

Taylor Swift’s Squad

Često je gošća mnogih emisija, sudjeluje u mnogim skečevima te je čak i pobijedila u rap battle „Drop the Mic“ na The Late Late Show with James Corden.

A nedavni intervju pod nazivom „What Would Cara Do? 10 Things You Didin’t Know“ koji je objavio British Vouge možete pogledati ovdje. U ovom je intervju možemo vidjeti koliko je Cara spontana i zabavna osoba te ju nije strah reći što joj je na umu.

54997d79639e3_-_hbz-cara-d-eyebrows-promo-lgn

Nakon što ste saznali osnovne informacije o strašnoj ženi 21. stoljeća, možete ju zapratiti na Instagramu ili Twitteru ili lajkajti njezinu stranicu na Facebooku!

Veronika Kušek