Umjetnica Gillian Dreher u travnju je odlučila sudjelovati u projektu Elle Lune pod nazivom #The100DayProject cilj kojega je započeti malu svakodnevnu rutinu radeći istu stvar sto dana. Rezultat Gillianinih sto dana su portreti izuzetnih žena i njezinih (i naših) feminističkih junakinja.

Cijeli projekt za Gillian Dreher započeo je kao prisjećanje na majku koja je svoju borbu s rakom izgubila krajem 2015. godine. Razmišljajući o majčinu utjecaju na nju i sve koji su je poznavali, shvatila je kako su snažne žene u njezinom životu postale svakodnevni izvor snage i inspiracije. „Pomislila sam da bih ovaj projekt mogao biti savršena prilika kako bih skrenula pozornost na neke od tih žene i podijelila njihovu priču.“, rekla je autorica projekta #The100DaysofBadassLadies za Bust.com.

femen-printFemen

U ovom projektu vidjela je i priliku za pobošanje svojih crtačkih sposobnosti uvođenjem crtanja u svoju dnevnu rutinu, što se na samom početku činilo ne samo kao “nagrada” vrijedna sudjelovanja, već i kao najveća moguća. No ubrzo, portreti su počeli kolati internetom, a cijela ideja svidjela se njezinim najbližim prijateljima, ali i njezinim sve mnogobrojnijim sljedbenicima na društvenim mrežama. Priča, koja je započela kao dio njezine osobne, neočekivano je prerasla u nešto mnogo veće i otvorila iskreni razgovor o važnosti tih izuzetnih žena s ilustracija, ali i inspirativnih žena općenito. Ubrzo, svatko je imao svoju listu koju je želio podijeliti s Gillian u nadi da ju ona pretvori u predivnu ilustraciju.

50ladies-print

50 ladies

Nakon sto dana projekt je, umjesto završetka, dobio svoj novi život. Ilustracije su pretvorene u printove koje možete pogledati i kupiti na službenoj stranici umjetnice, a dio prihoda namijenjen je neprofitnoj organizacji Girls Inc. „Nadam se da će to dati projektu mogućnost da nastavi inspirirati i  pomogne podržati cijelu novu generaciju strašnih žena.“, zaključila je Dreher. Bust.com

U nastavku uživajte i dozvolite da vas inspiriraju naši omiljeni portreti, a ostatak pogledajte na www.gill-d.com .

annie-printAnnie Lennox

blacklivesmatter-printBlack Lives Matter

got_lorelaigilmore-printLorelai Gilmore

shirleychisholm-print

Shirley Chisholm

virginiawolf-print

Virginia Woolf

 spicegirls-print

Spice Girls