Polaznice/i ovogodišnjeg obrazovnog programa Centra za ženske studije organiziraju u petak. 3. lipnja u 19.00 h u Spunku (Hrvatske bratske zajednice b.b., Zagreb) svoju završnu večer nazvanu Samo žurka, sunce Zetkino!.

 

U prvom dijelu večeri od 19.00 do 21.00 h održat će se tribina Suvremene feminističke prakse čiji je cilj okupiti trenutačne aktere/ke na feminističkoj sceni kako bi se potaknuo razgovor o stanju aktivizma te omogućiti uvid u rad raznih feminističkih kolektiva koji na svojstven način promiču aktivističko djelovanje. Među sudionicama/ima se, između ostaloga, nalaze i LGBTIQ+ inicijative Filozofskog fakulteta AUT, Feministički kolektiv fAKTIV, Centar za ženske studije, veganski kolektiv Hrana, ne oružje, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju BRID i popkulturni portal Muf.

 

Poslije rasprave na tribini slijedi kviz kojeg su osmislile same polaznice ovogodišnjeg obrazovnog programa, a u 22.00 h počinje tulum u glazbenoj suradnji s kolektivom ZbeLe Na Tron.

 

Tijekom večeri prikupljat će se i donacije za potporu organizaciji Ženska soba, a za minimalne donacije već od 30 kuna moguće je već prisvojiti neke od naslova domaćih i stranih autorica poput Olje Savičević Ivančević, Nore Verde, Božice Dragaš, Irene Matijašević, Tatjane Gromače, Jasne Jasne Žmak, Tatjane Gromače, Ajle Terzić, Dubravke Ugrešić i Virginije Woolf. Donacije knjiga omogućili su i Profil, ALGORITAM, Meandar Media, Booksa i MAMA. Za cjelovečernji finger food zaslužni su Okus doma koji/e će pripremiti veganske delikatese.

 

Za sve dodatne informacije o događaju te o prijavama za kviz možete doznati na službenoj Facebook stranici događaja.