Listopad je pravo vrijeme za posjetiti Varaždin kada se i održava Kliker – međunarodni festival suvremene umjetnosti. Osmo izdanje Klikera, međunarodnog festivala suvremene umjetnosti koji se u travnju održao u Zagrebu, od 24. do 30. listopada biti će smješten u Varaždinu, a svi posjetitelji/ce imat će priliku doživjeti aktualne pristupe plesu kroz suradnju s profesionalnim umjetnicima/ama, stručnjacima/kinjama i pedagozima/ginjama.

U sklopu kojeg će biti izvedeni plesno-scenski programi, od čega tri premijerno, te rezidencijalni, edukativni i interdisciplinarni programi i radionice.

Programi će se održati u HNK Varaždin, Gradskom muzeju Varaždin, Galerijskom centru Varaždin i Prvoj gimnaziji Varaždin, a jedna izvedba održat će se u centru Varaždina i Kulturnom centru Ivan Rabuzin u Novom Marofu.

Sadržaj festivala usmjeren je publici raznih uzrasta – od beba i predškolske djece, osnovnih i srednjih škola,  studenata/ica do obitelji, pedagoga/inja, odgajatelja/ica te stručnjaka/inja.

Raspored programa možete pogledati na službenoj web stranici ili stranici facebooka.

Organizator Kliker festivala je umjetnička organizacija VRUM s lokalnim partnerima: HNK u Varaždinu, Gradski muzej Varaždin, Galerijski centar i KC ‘Ivan Rabuzin’ Novi Marof. Nacionalnu platformu KLIKER podržala je i Zaklada “Kultura nova”, a dio programa podržanih kroz rad KLIKERa uključen je u projekt „Ruksak pun kulture“ kojeg provodi Ministarstvo kulture RH.