Jubilarna 15. tribina ciklusa Roza hipnoza, na kojoj će se ovoga puta raspravljati o pitanju: Gdje su naši prostori?, održat će se 17. svibnja u 19 sati u Booksi (Martićeva 22d).

Ciklus tribina počeo je u veljači 2013. godine zbog želje članova LGBTIQ zajednice da kroz dijalog poboljšaju shvaćanje razlika među sobom te izraze mišljenje o zadanim temama.

Unknown1

Ovoga puta će se na tribini raspravljati o problemima koji nastaju nakon izlaska iz ormara.  Komentirat će se manjak slobode izražavanja emocija u javnosti i mogućnosti odlazaka isključivo na LGBTIQ friendly mjesta.

Razmotrit će se mogućnost otvaranja sigurne LGBTIQ kuće/prostora u svrhu rješavanja LGBTIQ beskućništva u Hrvatskoj, a zatim povući paralela sa sigurnim ženskim kućama.

Komentirat će se prostorni kapaciteti postojećih i prijateljskih organizacija te uvjeti u kojima rade. Navest će se dostupni izvori financiranja te raspraviti na koji način smanjiti ovisnost o hirovitim vlastima.

Tribinu organizira Zagreb Pride, a sudjelovat će:

Nina Čolović, AUT, LGBTIQ inicijativa Filozofskog fakulteta

Nikola Zdunić, Zagreb Pride

Gabrijela Ivanov, K-zona/Voxfeminae

Monika Melnjak, LORI

Zoran Dominković, Iskorak, Centar za prava seksualnih i rodnih manjina

Moderatori/ce:

Iva Tomečić, CroL

Marko Jurčić, Zagreb Pride

Pozivamo vas da dođete na ovu vrlo zanimljivu i edukativnu tribinu te na simboličan način obilježite Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT).

Idahot

Kako je bilo na dosadašnjim Rozim hipnozama, pogledajte na Youtube kanalu Zagreb Pridea.

Facebook event