U izložbi Napokon se isplatilo! umjetnici Željko Badurina, Maja Čule, Hrvoje Hiršl, Dina Karadžić, Tea Stražičić i Igor Štromajer će u Galeriji Galženica 15. rujna u 20.00 h u Velikoj Gorici izlagati virtualne radove koje karakteriziraju različiti aspekti ekonomija uvjetovanih novim odnosima na mreži.

Budući da internetska stvarnost utječe na suvremeni način življenja, izložba se fokusira na ispreplitanja podijeljenih svjetova unutar postojećih ekonomskih odnosa; s jedne strane je produkcija obilježena aktualnim ekonomskim stanjem a s druge je online prostor izvanredno mjesto eksploatacije i eksperimenta.

Umjetnici će na izložbi predstaviti sljedeće radove:

  • Željko Badurina, “MICMIC”, 2016.
  • Maja Čule, “BIC, za nju”, 2014.
  • Hrvoje Hiršl, “Click Massage”, 2016. (suradnici: Luis Rodil-Fernández i Vedran Kolac)
  • Dina Karadžić, “COMCOM”, 2016. (savjetnik: Vedran Gligo)
  • Tea Stražičić,”Vatra”, 2016.// “Močvara”, 2016. (suradnici: Filip Ščekić, glazba; Marta Stražičići Filip Ugrin, animacija)
  • Igor Štromajer, “intima.org/intimadotorgslashfuture“, 2016.

Izložba ostaje otvorena do 1. listopada 2016. a možete ju razgledati svakog radnog dana od 8:00 do 16:00 sati. Više informacija o izložbi možete potražiti na facebook stranici eventa.

Izložba je organizirana u sklopu projekta “net.cube” financiranog sredstvima Zaklade „Kultura nova“, Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba, a izložba je organizirana u suradnji sa Galerijom Galženica (Pučko otvoreno učilište Velika Gorica uz financijsku podršku Grada Velika Gorica i Zagrebačke županije).