U subotu, 17.9.2016. u Močvaru stiže američka kantautorica Frankie Cosmos.

Pravog imena Greta Simone Kline, prve je pjesme počela objavljivati sa 16 godina 2010. pod pseudonimom Ingrid Superstar. Krajem 2011. mijenja ime u Frankie Cosmos, te stvara lo-fi glazbu koju snima sama kod kuće i objavljuje na Bandcampu. Do sad je objavila preko 30 različitih izdanja, a njena popularnost i dalje raste.

Zentropy, njezin prvi album objavljen u fizičkom obliku nailazi na izrazito topao prijem kod kritike pri čemu u hvalospjevima prednjače AllMusic i Pitchfork. Šarmantne glazbene pop minijature tipične za Frankie Cosmos ovog su puta ipak daleko ozbiljnije snimljene uz potporu bubnjara Aarona Mainea, koji je i autor imena Frankie Cosmos.

Željno iščekivani drugi “pravi” album, prigodno nazvan Next Thing, objavljen je prije nepunih dva mjeseca za Bayonet Records. Bez obzira na još bolju produkciju i bogatije aranžmane, Frankiena spontanost i šarm i dalje izbijaju iz svake sekunde ovog albuma, a sada već gotovo dvominutne skladbe imaju tu sposobnost da vas uvuku svoju priču, zavuku vam se pod kožu i drže vas još dugo nakon što su odslušane.

Za informacije o početku prodaje i cijeni ulaznica pratite Facebook event.