Charlyn Marie Marshall poznatija kao Cat Power po prvi put stiže u Zagreb. Premijerni nastup američke kantautorice, glumice i modela održati će se u petak, 09. rujna u velikom pogonu Tvornice Kulture. Ulaznice se nalaze u pretprodaji po cijeni od 120 kuna, dok će na dan koncerta biti potrebno izdvojiti 140 kuna. Više o ulaznicama pronađite na Facebook događaju.

Nakon mnogih uspona i padova, posebice što se tiče live nastupa, nadoknađuje otkazanu europsku turneju iz 2012. godine kojom je trebala promovirat deveti studijski album Sun. Radi se o albumu koji je pokupio brojne pohvale kritičara i publike te o albumu kojim je Cat Power krenula u  smjeru indietronike. Iako je izdan prije četiri godine, još uvijek je aktualan i može konkurirati mnogim albumima izdanim čak i u 2016. godini.

Kroz svoju karijeru, Cat Power je prošla od funka, folka i bluesa do soula, indie rocka i elektronike. Cat Power je inače bilo ime Charlyninog prvog benda, ali nakon raspada je ona zadržala naziv kao alias u glazbenom svijetu. Iako je, uglavnom zbog kombinacije depresije i alkoholizma, početkom dvijetisućitih bila poznata po neuvježbanim i izrazito eratičnim nastupima, uz pomoć novih suradnika i suradnica prestala je piti alkohol i tako je stekla samopouzdanje da vlada pozornicom. Trenutno je hvaljena kao performerica tako da se imamo čemu veseliti početkom rujna.

Trebao bi to biti lijep kraj ljeta i početak jesenske sezone koncerata u Zagrebu. Nadamo se da dolazite na koncert i da se vidimo!

Preporuke: