Filmskom industrijom upravljaju muškarci. Opći problem je nedostatak žena iza kamera, ali i nedostatak glavnih uloga za žene, posebno one starije od 40 godina. Redateljica RUBA NADDA u svojim se filmovima fokusira upravo na tu marginaliziranu skupinu.

Kanadska redateljica, svjesna nezavidnog položaja žena u industriji, udružila je snage s glumicom Patriciom Clarkson i zajedno rade na filmskim projektima u kojima su  glavni protagonisti žene zrele dobi.

Surađivale su na filmovima Cairo Time i Listopadska oluja, a zadnja najava je bila o suradnji s producentskom kućom HBO za snimanje mini serije Elisabeth.

Cairo Time  je romantična drama o kratkoj i neočekivanoj ljubavnoj aferi između Kanađanke Juliette i Sirijca Tareqa- prijatelja njezinog supruga. Film je na Internacionalnom filmskom festivalu u Torontu 2009. osvojio nagradu za najbolji kanadski film, a bio je i najbolje ocijenjena romansa za 2010. godinu na sajtu Rotten Tomatoes.

Prije suradnje s Clarkson, osim brojnih kratkometražnih, snimila je i film Sabah u kojem je glavna protagonistica 40-ogodišnja imigrantica iz Sirije koja se u Torontu zaljubljuje u nemuslimana, što mora skrivati od svoje konzervativne  muslimanske obitelji. Tako glavnu ulogu dobiva dvostruko marginalizirana žena-imigrantica.

Ruba Nadda je Kanađanka sirijsko-palestinskih korijena pa se u većini filmova isprepliću  zapadnjački i muslimanski svijet i kultura, a osim engleskog, u filmovima se priča i arapski.

Svim ženama  koje se pokušavaju probiti u filmskoj industriji Nadda poručuje:

Nikad nemoj prihvatiti NE kao odgovor. Ne dopusti da te se podcjenjuje i ne boj se nekada biti i bad guy.