Izdavač stripova Dynamite Comics u srpnju je najavio objavljivanje novog crossover stripa čije će glavne junakinje biti Wonder Woman i The Bionic Woman.

Ove feminističke heroine poznate su nam ponajviše kao protagonistice TV serija iz 70-ih godina prošlog stoljeća. Poznatija od njih dvije vjerojatno je amazonska ratnica Diana Prince, koju je u seriji glumila fantastična Lynda Carter. The Bionic Woman je Jaime Sommers, žena čije je tijelo bionički obrađeno nakon padobranske nesreće. U televizijskoj seriji utjelovila ju je Lyndsay Wagner.

Diana i Jamie će se u seriji stripova nazvanoj Wonder Woman ‘77 Meets Bionic Woman boriti protiv neprijateljske organizacije CASTRA, a njihovi likovi biti će nacrtani tako da nalikuju svojim televizijskim uprizorenjima.

Obožavatelji se već četrdeset godina pitaju što bi se dogodilo kada bi se njihove omiljene televizijske junakinje susrele. Uzbuđen sam što mogu spojiti ove dvije feminističke ikone u priču koja ne samo da poštuje likove, već i magiju koju su Lynda Carter i Lyndsay Wagner podarile svojim povijesnim ulogama,” izjavio je Andy Mangels, stručnjak za pop-kulturu i pisac stripova.

Strip Wonder Woman ‘77 Meets Bionic Woman izlazi u suradnji s DC Comics, koji su ovoga ljeta oživjeli lik Wonder Woman u stripu Wonder Woman ‘77, i izdavačem Dynamite Comics. Stripove će pisati Andy Mangels, a ilustrirati će ih Judit Tondora. Dodatne naslovnice crtati će Alex Ross i Cat Staggs.

Prvi broj Wonder Woman ‘77 Meets Bionic Woman biti će objavljen 7. prosinca ove godine i moći će se kupiti na Dynamite Digitalu, servisu Comixology, iVerseu te Dark Horse Digitalu. Bust.com