U ožujku ove godine, televizijska kuća TV Land najavila je novu TV seriju koja bi se zasnivala na kultnom klasiku iz 1988. godine. Serija je zamišljena kao crna komedija antologijskog karaktera, pri čemu bi se svaka sezona fokusirala na drugu priču unutar istog narativnog svijeta.

907fecb8dda00d0772b5fbfab6382ea5

Film Heathers kultna je crna komedija iz 1988. godine, s Winonom Ryder, Christianom Slaterom i Shannen Doherty u glavnim ulogama. Središnje mjesto u radnji ovog kultnog klasika zauzima Veronica Sawyer (Winona Ryder), najnoviji dodatak najpopularnijoj kliki djevojaka u fikcionalnoj Westerburg srednjoj školi u Ohiju. Ostatak grupe sačinjavaju tri djevojke s imenom Heather – vođa grupe Heather Chandler (Kim Walker), povučena Heather Duke (Shannen Doherty) koja boluje od bulimije te, najljubaznija od svih Heathers, navijačica Heather McNamara (Lisanne Falk). Na početku filma Veronica, pomalo ojađena sebičnim i okrutnim ponašanjem navedenih djevojaka, upoznaje buntovnog i kasnije ubojitog J.D.-a (Christian Slater) te s njim započinje burnu ljubavnu vezu koja uskoro dovodi do smrtonosnih posljedica. Film je osvojio nekoliko nagrada i naširoko bio hvaljen od strane filmskih kritičara, no unatoč tome nije postao hitom na box officu. S vremenom, Heathers je postao kultni klasik te ostvario veliki profit iznajmljivanjem i prodajom VHS-ova.

heathers-tv-show

Serija Heathers, čiji se pilot počinje snimati u jesen 2016. godine, neće zadržati likove iz filma, već samo njihova imena te temu i osnovnu premisu priče. Tako remake sa sobom donosi novi set djevojaka imena Heather, koje su opisane kao „vrlo drugačija, ali jednako okrutna grupa“. Hollywood Reporter navodi kako će Heather McNamara od sada biti crna lezbijka, Heather Duke muškarac koji se identificira kao gnederqueer i čije je pravo ime Heath, a Heather Chandler djevojka koja svojom tjelesnom građom podsjeća na Marthu Dunnstock iz originalnog filma. Scenarij za seriju napisao je Jason Micallef, a producenti serije su Oscarovac Tom Rosenberg i Gary Lucchesi, navodi Variety.

heathers1

Režija pilota ovog remakea prepuštena je mladoj redateljici  Leslye Headland, poznatoj po filmu Djeveruše pod gasom. Headland je za Hollywood Reporter izjavila kako se s filmom upoznala tek u svojim dvadesetim godinama:

Neizmjerno sam se poistovjetila s filmom. Ne mogu vjerovati koliko toga im je prošlo bez cenzure. Film je izvršio golem utjecaj na čitavu jednu generaciju i bit će ga pravi užitak predstaviti novim naraštajima.

Nova serija TV Landa treći je u nizu pokušaja remakea kultnog filmskog klasika. Godine 2009., Sony Pictures TV najavio je adaptaciju filma Heathers za Foxove male ekrane. Serija je trebala predstavljati moderniziranu verziju događaja iz originalne priče. Tri godine kasnije televizijska kuća Bravo također je najavila remake kultnog filma. Fokus ovog serijala trebale su sačinjavati kćerke preživjelih Heathers, tzv „Ashleys“. Nijedan od dva navedena serijala nikada nije napustio prvu fazu razvoja. (Dazzed…)