Autorica Kate Schatz i ilustratorica Miriam Klein Stahl zajedničkim snagama ispričale su priče o iznimnim ženama koje su svojim radom mijenjale svijet. U knjizi sažimaju 40 biografija žena diljem svijeta, od kojih su neke već dobro poznate široj populaciji, dok je neke povijest potpuno zanemarila.

Knjiga koja je prethodila zbirci Rad Woman Worldwide  jest Rad American Women A-Z koja je 2015. godine  bila najprodavanija knjiga u Americi, prema listi New York Timesa.

rad-american-w-a-zDignuvši cijelu priču na globalnu razinu, autorice su u novoj zbirci obuhvatile revolucionarke sa svih kontinenata. Neke od njih su:

 polymilitary-garbPoly Styrene koja je unijela promjenu na ustaljenu britansku punk scenu. Kroz humor i sarkazam ta je djevojka kritizirala konzumerizam, seksizam, nehumane standarde ljepote itd. U svojim teenagerskim danima našla se na koncertu tada još mladih Sex Pistolsa, te odlučila oformiti vlastiti punk bend, što je rezultiralo popularnim X-Ray Spexom  jednim od najpopularnijih i najutjecajnijih bendova na svjetskoj punk sceni. U trenutku kada je bend bio na vrhuncu slave, Poly se povukla, napustila bend i započela miran obiteljski život. No, glazbom se nije prestala baviti. Njezin posljednji album izašao je dan nakon što je Poly preminula od raka dojke, u svojoj 53. godini. X-Ray Spex jedan je od najutjecajnijih punk bendova.

Birutė Mary Galdikas primatologinja koja je cijeli svoj život posvetila proučavanju i znanstvenom istraživanju orangutana. Danas je vodeći autoritet u tom području, a svoj rad posvetila je internacionalnoj organizaciji za zaštitu ugroženih primata, koju je i osnovala.

Dame Katerina Te Heikōkō Mataira Novozelanđanka koja je oživjela umirući plemenski Māori jezik.

Aung San Suu Kyi burmanska političarka i aktivistica, dobitnica Nobelove nagrade za mir 1991. godine. Svoj život posvetila je borbi za demokraciju i ljudska prava svog naroda. 15 godina provela je u kućnom pritvoru, sa zabranom viđanja vlastite obitelji. 2015. godine svojom je strankom osvojila većinski dio glasova (80%) i srušila dugogodišnju vojnu vlast u Burmi.

Kasha Jacqueline Nagabasera aktivistica i borkinja za prava LBGTI osoba u Ugandi, zemlji u kojoj je homoseksualnost ilegalna i kažnjiva. Osnivačica je organizacije FARUG- Freedom & Roam Uganda koja se bori protiv diskriminacije i kršenja ljudskih prava LGBTI osoba.ugandalgbt-400x400

Bitchmedia