Internetska stranica Refinery29, zajedno s body-positive markama odjeće Lane Bryant i Aerie te zvijezdom serije Narančasto je novo crno Danielle Brooks, krajem rujna ove godine predstavila je novu kampanju pod nazivom Project 67%. Tijekom prvog tjedna, kampanja je među svojim modelima, koji se pojavljuju na samoj stranici te u njenom biltenu i na društvenim mrežama, imala 67% djevojaka koje nose plus veličinu. Razlog ove kampanje pokušaj je da se u javnosti normalizira činjenica kako se žensko tijelo u prirodi pojavljuje u raznim oblicima i veličinama te da je ono lijepo u svim svojim primjerima. Danas se u medijskim prikazima može naći svega 2% modela koje nose plus veličinu, unatoč činjenici da u stvarnosti preko 67% Amerikanki nosi veličinu 44 ili veću.

refinery29-67-percent-project-01

U želji kako bi kampanju pretvorili u borbu za trajnu promjenu načina na koji se ženska tijela predstavljaju u javnosti, a ne samo još jednu u nizu kratkotrajnih body-positive kampanja, Refinery29 sklopio je partnerstvo s Getty Images u svrhu stvaranja kolekcije slika i ilustracija koje bi potom bile dostupne i drugim medijima.

Stvaranje stvarne i trajne velike promjene zahtijevat će suradnju s više internetskih portala, medijskih podružnica i, dakako, vas. Kao dio publike, vaša moć je značajna i neporeciva i stoga nam je vaša potpora užasno bitna,

napisao je Refinery29 na svom internetskom portalu.

Kampanji se može priključiti bilo tko. Sve što je potrebno je da podijelite svoje slike i priče, koristeći pri tom hashtag #SeeThe67. (Bust….)