Pripremite se na smijeh, jer stižu Zlatne sonde!

Ovo je prva dodjela ovih satiričnih nagrada, a održat će se u Le Poisson Rougeu u New Yorku 2. Listopada 2016. Vodit će je božice komedije Sarah Silverman, Samantha Bee,  Abbi Jacobson i Ilana Glazer iz „Broad Cityja“. Bit će to večer ispunjena smijehom, na kojoj će se nagrađivati „iznimna postignuća na poljima seksizma i ekstremističkog zagovaranja zabrane pobačaja“ u politici, medijima i drugim područjima djelovanja. Ovaj događaj organizira neprofitna organizacija Lady Parts Justice, „neformalna grupa komičarki i autorica koje otkrivaju ljigavce koji daju sve od sebe kako bi se ukinula dostupnost kontracepcije i pobačaja“, a prenosit će se na njihovoj internetskoj stranici.

Nominacije još nisu objavljene, zbog toga što se, kako su Jacobson i Glazer objasnile, „svakog dana pojavljuju  nove izvedbe epskog kretenizma.“

Kategorije su sljedeće: „Najbolja gluma kao da ti je stalo do žene u sporednoj i nepodržavajućoj ulozi, „Najbolja originalna znanost“, „Najbolja adaptacija stvarnosti u odabranoj ili neodabranoj ulozi“, „Vrhunska izvedba u spontanom ispadu bijesa“, „Najbolja nova lica i/ili prvi nastup“, „Sjajno pisanje uz upotrebu flomastera, pribora iz trgovine hobi priborom ili Microsoft Painta“, „Vrhunski podbačaj u donošenju i provedbi zakona u glavnoj ulozi“ i „Zakonodavno tijelo godine“.

Pojavit će se i mnoge druge omiljene feministkinje i feministi, kao što su  Matt  McGorry, Wendy Davis, Lea DeLaria, Sasheer Zamata, Pheobe Robinson, Lizz Winstead, Jessica Williams, a domaćica će biti i hop hop umjetnica i komičarka Jean Grae.

Cilj ove priredbe je podizanje svijesti glasača o političarima i donositeljima odluka kojima je cilj smanjenje pristupa reproduktivnoj zdravstvenoj skrbi prije nego što se u studenom otvore birališta.

Doista ne može bolje od toga.

 

Izvor: bust.com