Kıymet Bilir Değerli imenovana je ravnateljicom jednog od brojnih novih ureda za borbu protiv nasilja nad ženama i djecom koje je osnovala Turska nacionalna policija. Uredi su osnovani u svakoj od 81 turske provincije kao pokušaj suzbijanja obiteljskog nasilja.

Uredi su predviđeni kao mjesta na kojima bi se žrtvama obiteljskog naslija, ponajviše ženama, osigurao prostor za oporavak, informacije o njihovim pravima, psihološka podrška, te osobna zaštita ukoliko je potrebna.

Değerli poziva sve žrtve obiteljskog nasilja na suradnju s policijom. Osim poziva žrtvama, ravnateljica je kritizirala medije koji racionaliziraju i odobravaju obiteljsko nasilje: “Djeca su pojedinci najugroženiji nasiljem. Ona normaliziraju nasilje u svojim umovima. Ona vrše nasilne činove naučene na televiziji nad onima koje smatraju slabijima”.

U uredima diljem Turske trenutno radi oko 300 osoba, uglavnom žena. Değerli je naglasila manjak osoblja te pozvala volontere da se priključe u borbu protiv obiteljskog nasilja, posebno psihoterapeute, sociologe, i simultane prevoditelje za žene s poteškoćama u sluhu i govoru.

Otvaranje ovakvih ureda za žrtve obiteljskog nasilja zasigurno je dobrodošlo, jer je samo u 2015. godini ubijeno 290 žena, a u razdoblju od siječnja 2009. godine do ožujka 2014. u Turskoj je prijavljeno 31,333 slučajeva obiteljskog nasilja te je 76,411 žena izloženo obiteljskom nasilju. Hurriyet Daily News…