Ako se pita latvijku Elinu Vaivode nesumnjivo se može. Elina pomiče granice umjetnosti, tijela i seksualnog čina predstavljajući projekt Allure Art u kojem sa svojim partnerom Tomsom Grinbergsom ‘slika’ na platnu tijekom strastvenog seksualnog čina.

“Sve što vam treba je veliko bijelo platno položeno na pod, boje za kožu koje se nanesu na platno i/ili na tijelo i zabava može početi!” Elina Vaivode tvrdi da je to jedinstven način spoznavanja vlastite seksualnosti kroz igru i kreativnost. Na službenoj stranici otkriva i sljedeće: Zamislite istinski erotični moment proliven na platnu u nepogrešivim tonovima jedinstveni vama i vašem partneru; uzorci koji pršte bojama, koji pričaju priču o seksualnom putovanju koji ste podijelili zajedno – ovjekovječeni zauvijek“.

tumblr_mdpgmotwfs1r65xwto1_1280

Autorica ovim kreativnim projektom želi preispitati i proširiti klasičnu ideju umjetničkog djela gdje alat kojim se umjetnik koristi nije kist već ljudsko golo tijelo a osoba-umjetnik nije samo posrednik u oblikovanju djela već je njegov aktivni kreator cijelim svojim fizičkim bićem. Na isti način, ona redefinira i sam seksualni čin koji gubi svoje vremenske i fizičke granice i dobiva novu bezvremensku dimenziju izraženu bojama na platnu. Dazed/The Creators Project