Angelina Jolie rastaje se od Brada Pitta i tabloidi ne mogu dočekati da za to ne okrive drugu ženu. Angelina ie i Brad Pitt službeno su prekinuli cijele dvije minute i internet je već pronašao ljubavnicu koju će okriviti za to.

Prema TMZ izvještaju, 41-godišnja glumica pripremila je papire za razvod od svojeg dvanaestogišnjeg partnera.

Glasine sugeriraju da je odluka motivirana kratkom aferom na setu s Marion Cotillard (Inception), koja s Pittom glumi u trileru o Drugome svjetskom ratu, Tajna veza, redatelja Roberta Zemeckisa.

Film je homage klasičnoj romansi poput Casablance, u kojemu 52-godišnji Pitt glumi obavještajca koji se zaljubljuje u francusku ratnicu, koja može, ali i ne mora biti nacistkinja.

InTouch Weekly prvi je izvijestio o glasinama o razvodu u ožujku, pod naslovom: »Žena koja ih je razdvojila.«

Časopis tvrdi da je Jolie – dobitnica Oscara, redateljica i renomirana humanitarka sa zauzetim rasporedom spašavanja svijata – postala ljubomorna na Pittovu novu odabranicu.

»Marion nije samo prekrasna i talentirana«, piše InTouch, »nego točno takav tip strastvene europske glumice kakav je Angie oduvijek htjela biti.«

Žene i ljubavnice okrivljavane su za muškarčevu nevjeru u tabloidima svaki drugi tjedan, zbog čega gore na lomači zbog svojim prljavih djela.

U slučaju Angeline Jolie i Brada Pitta, tračevi o njegovome “šaranju” nisu vjerojatno neistinite. Jolie je iznervirana do besvijesti dala detektivski pratiti par, koji ih je “ulovio” na setu.

Cotillard nije jedina koja je htjela razoriti Pittov i Joliein dom. Tabloidi su također uperili prst na Lizzy Caplan, glumicu iz serije Doktori seksa, koja se isto tako pojavljuje u Tajna veza.

Ljubavni triangli prije su uključivali Aniston, čiji je obraz umrljan »Brad i dalje voli Jen« naslovnicama tabloida gotovo svaki dan, kao i zvijezdom Nemilosrdnih gadova Melanie Laurent. Naročito zabavna spekulacija sugerira da je Pitt također »pao« na svoju bivšu djevojku i dvojnicu Gwyneth Paltrow.

Spekulira se da je Pitt sugerirao ženi da jede hamburgere kako bi dobila na težini – savjet koji je pročitao na Goop-u, Paltrowinoj lifestyle stranici za bogate. Jolie je navodno bila bijesna.

Angelina je došla do točke pucanja zbog Bradove konzumacije trave i alkohola, uza sve što kaže tu su i Bradovi problemi s bijesom. Moglo bi biti točno ili da su se dva ljudska bića otuđila jedno od drugog zbog različitih rasporeda i zahtjevnog odgoja šestoro djece ili bilo kojih bračnih razmirica koje ne mogu biti pomirene.

Rachel Roy, modna dizajnerica i kreativna direktorica – uz pjevačicu Ritu Oru, Jay Z-ovu dugogodišnju štićenicu – primila je brojne prijetnje smrću preko društvenih medija zbog afere za koju tvrdi da nikada nije imala. »Online hejteri uzeli su mene i moje kćeri za žrtvu na opasan  i zaštrašujuć način, uključujući fizičke prijetnje«, Roy je napisala u priopćenju za tisak. Roy dodaje: »Kao majka – i znam da bi se mnoge majke složile – smatram da je zlostavljanje u bilo kojem obliku štetno i neprihvatljivo. Nadam se da će mediji ovdje vidjeti pravi problem – problem cyberbullinga – kako ga nitko ne bi smio tolerirati.«

 Monica Lewinsky, svetica zaštitnica svih ljubavnica, razglaba da nije samo problem da ljubavnice, čak i navodne, jesu podvrgnute prijetnji nasilne odmazde. Muškarci također dobiju dozvolu da varaju ponovno i ponovno.

Clintonovi poklonici, koji se Lewinsky, koja je planirala uzeti svoj život, obraćaju kao kurvi, prislili su je da se makne iz javnosti na gotovo dva desetljeća.

Psihologinja Brandy Engler sugerira da smo neskloni imenovati muške slabosti zato što se čini lakše natjerati žene da pate za muškarčeve grijehe.

»Ako javnost želi da se stavi teret krivnje na muškarce, to bi nas učinilo bespomoćnima i tužnima zbog muškaraca«, Engler piše u Time-u.

Ono što se dogodilo iza bračnih kulisa Brada Pitta i Angeline Jolie nikoga se ne tiče, i sigurno nije krivnja bilo koje žene za koju javnost odluči da je odgovorna. Pitanje je vremena kada će muškarci odgovarati za svoje prijestupe. Salon…