Dva mjeseca nakon što je UN-ov odbor za ljudska prava prozvao irsku vladu zbog restriktivnog zakona o abortusu, na Twitteru je osvanuo Two Women Travel, anoniman račun s kojeg je Irkinja uživo podijelila svoje iskustvo putovanja u Veliku Britaniju. Odlazeći na dvodnevni put s prijateljicom, prolaze mučno iskustvo dobro poznato svakoj Irkinji koju je nužda primorala van granica svoje zemlje. Zahvaljujući se u svojim objavama premijeru Endi Kennyju, njihove objave prate 48 sati vožnje i čekanja u čekaonicama; sve što bi se moglo izbjeći izmjenom postojećeg zakona.

Po 8.amandmanu ustava Republike Irske, žena i fetus imaju jednako pravo na život. Od 1983.godine irski zakon strogo zabranjuje pobačaj, osim u slučaju kada se zahvat izvodi da bi se spasio život majke. S obzirom da se ilegalno izvođenje zahvata kažnjava s do 14 godina zatvora, 10-ak žena dnevno putuje iz Irske u Veliku Britaniju ili neku europsku zemlju kako bi prekinule trudnoću.

Kao znak neslaganja s postojećim zakonom, pro-choice aktivisti i aktivistkinje i dosad su se često obraćali premijeru putem društvenih mreža. Irski premijer dobivao je i izvješća o ciklusima svojih sunarodnjakinja kada je Grainne Maguire zaključila kako je vagina svake Irkinje postala državna briga.

Two Women Travel sa sobom je na površinu povukao brojna druga ograničenja ženskih reproduktivnih prava u Irskoj. Osim slučaja rizične trudnoće koji je zbog zabrane izvođenja pobačaja završio smrću, brojni su slučajevi zakonskog kažnjavanja za upotrebu pilule za pobačaj.

Borkinje za ženska prava ipak ne popuštaju; organizacije poput Women on Web ili Women help Women osiguravaju pilule za pobačaj u zemljama u kojima je pobačaj zabranjen. Osim anonimnosti, ove organizacije pružaju uslugu za najnižu moguću cijenu, a primorane nuždom, transport su počele vršiti i dronom. Od 1.rujna ove godine BPAS, britanska savjetodavna služba, otvorila je telefonsku liniju za podršku ženama koje su do pilula došle preko interneta. Dok državne institucije ne pokazuju prevelik  interes za pitanja ženskih reproduktivnih prava, za irske žene, srećom, postoje organizacije svjesne činjenice da je pobačaj nužno učiniti sigurnim i dostupnim.