20151130unbuttonedpirelli-slide-bibn-superjumbo
Yoko Ono

Prošle se godine dogodio preokret u izradi kultnog Pirelli kalendara koji je do tada bio poznat po erotskim i hiperseksualnim fotografijama. Oskudno odjevene supermodele zamijenila su utjecajnija lica, poput Yoko Ono, Patti Smith i Tavi Gevinson. Bio je to veliki iskorak za ovu multinacionalnu kompaniju.

 „Počela sam razmišljati o ulogama koje žene igraju, žene koje su nešto postigle.“ – izjavila je tada fotografkinja kalendara,  Annie Leibovitz.

U izdanju za 2017. godinu, nastavljaju u istome tonu. Ove godine fokus pomiču još dalje od visoke mode i usredotočuju se na najveće glumačke ikone Hollywooda.

Kalendar za iduću godinu, čiji je fotograf Peter Lindbergh, uključit će neka od najvećih filmskih glumica. Neke od njih bit će: Uma Thurman, Nicole Kidman, Charlotte Rampling, Julianne Moore, Robin Wright i Helen Mirren. Također, sudjelovat će i zvijezde koje su u ovom desetljeću stekle ogromnu slavu, poput Jessice Chastain, Lupite Nyong’o, Rooney Mare i Leje Seydoux.

Fotografiranje se, navodno, održavalo na pet lokacija, na čak dva kontinenta.

„(Ove fotografije) ljubavna su pjesma ženama koje poznajem i jako volim.“ – izjavio je Lindbergh za Vogue.

Pružio je uvid u Pirellijev novi smjer te aludirao kako je to bio protestni potez borbe protiv sranjskih suvremenih ideala ljepote.

„Današnji pojam ljepote je stvarno uvrnut zbog komercijalnih razloga, stoga ljudi misle da je ljepota ono što vide u reklamama i časopisima, a to su retuširane žene. Nameće im se stajalište da moraju biti savršene, mršave i mlade, no to je sranje.“

Dazed