Ashley Nicolette Frangipane poznatija kao Halsey, američka je pjevačica i tekstopiskinja. Rođena je u New Jerseyu 29. rujna 1994. Odrasla je svirajući violinu, violu i violončelo dok s četrnaest godina nije prešla na akustičnu gitaru. Majka joj je talijanskog i mađarskog porijekla, a otac afričko-američkog. U jednom od intervjua je rekla da joj je sa otprilike 16 godina dijagnosticiran bipolarni poremećaj te kad je u intervjuu za USA TODAY rekla da je i biseksualna dali su joj etiketu „tri-bi“ što ju je naljutilo jer je trivijaliziralo stvari s kojima se ona bori čitavi život. Odrasla je slušajući hip hop s očeve i rock glazbu s majčine strane što je veoma utjecalo na njenu glazbu i pisanje tekstova. U tinejdžerskim godinama se odselila od majke i oca te je s 18 godina postala beskućnica i nastupala u različitim klubovima kako bi zaradila za hranu. Ime Halsey je anagram njenog pravog imena, ali pravi razlog zašto je odabrala to ime je zbog ulice u Brooklynu u kojoj je kratko živjela i u koju je često odlazila. Planirala je studirati na nekom od poznatijih umjetničkih fakulteta, ali kada je shvatila da si takvo nešto ne može priuštiti upisala je javni fakultet na kojem je kasnije završila pisanje pjesama.

Karijeru je započela objavljivajući obrade pjesama na Youtube-u pod pravim imenom te je postala popularna u toj sferi. Halsey je 2014. snimila pjesmu Ghost i objavila je na svom Soundcloudu što je privuklo pažnju fanova i izdavačkih kuća te je ubrzo nakon potpisala ugovor s izdavačkom kućom Astralwerks. U listopadu iste godine objavila je EP nazvan Room 93 na kojem se nalaze Ghost i Hurricane, a zatim je nastupala s bendovima Imagine Dragons i The Kooks na turnejama. Debi album Badlands objavila je u ljeto 2015. godine koju je opisala „ljutitim feminističkim albumom“, ali je u 2015. godini kroz više intervjua objašnjavala da je pogrešno citirana i da je album opisala “ljutitim ženskim albumom” te da je novinar koji ju je intervjuirao pogrešno interpretirao njene riječi i izjavu da je feministkinja na drugačiji način. Dok se identificira kao feministkinja, svjesna je da nije prva koja je prihvatila feminizam kao nešto pozitivno i misli da nije ni zadnja.

U 2016. godini gostovala je na albumu Justina Biebera te je surađivala s The Chainsmokersima na pjesmi „Closer“ što ju je približilo fanovima mainstream popa.

Zadnji singl s albuma nazvan Castle ujedno je i korištena za promociju i kao soundtrack filma The Huntsman: Winter’s War.

U intervjuu u 2015. rekla je da je već počela raditi na novom albumu.