Tumblr račun pod nazivom shit people say to women directors omogućuje redateljicama da anonimno objave s kakvom se vrstom diskriminacije i uznemiravanja svakoga dana susreću na setu. Stranica je napravljena u travnju 2015. i do danas je stekla veliku pažnju struke: sve više žena otkriva svoja svakodnevna iskustva u industriji. Komentari variraju od neformalnih, seksističkih do potpuno mizogenih.

„ Do sada nismo imali platformu na kojoj bismo mogli podijeliti, nazovimo ih, „neuobičajne“ stvari, koje su nam ljudi govorili za vrijeme radnog vremena. Stranica služi da bi se otvoreno pokazale neke apsurdne barijere s kojima se žene u filmskoj industriji suočavaju. Slobodno šaljite priče, citate, slike, GIF-ove, svejedno. Rado bismo podijelili vašu priču.“ kažu osnivači stranice.

Tumblr nastoji podići svijest o seksizmu u filmskoj industriji i dodirnuti se najnovijih istraživanja koja pokazuju da su redateljice ispodprosječno zastupljene. Istraživanje, koje su provele američke organizacije Women in film i The Sundance institute pokazuje da je omjer redatelja i redateljica u filmskoj industriji 23:1.

Ako stranica nastavi dobivati i objavljivati iskustva žena u filmskoj industriji, nadajmo se da će se situacija promijeniti te da će redateljice, napokon, brojčano nadjačati redatelje. Dazed…