Brojna istraživanja filmske industrije pokazuju da redateljice još uvijek nisu dovoljno zastupljene u svom poslu te da su tek 7% od ukupno 250 najuspješnijih filmova 2014. godine režirale žene. Kao da to nije dovoljno, filmašice se nerijetko susreću s mnogobrojnim negativnim i seksističkim komentarima. Upravo iz tog razloga 23. travnja prošle godine pokrenut je Tumblr koji ženama iz filmske branše nudi priliku da javno i anonimno podijele svoja iskustva.

Od svog osnutka, stranica je stekla iznimnu popularnost u industriji, a sve više žena istupa u javnost sa svojim pričama, pri čemu iskazi variraju od uobičajenih seksističkih komentara do potpune mizoginije. Osobe koje stoje iza navedenog bloga kažu kako su zahvalne što napokon postoji platforma putem koje mogu pokazati drugu stranu medalje te pozivaju sve redateljice da sudjeluju u kreiranju sadržaja.

Kako navodi Deadline, predsjednica globalne mreže Women In Film Los Angeles Cathy Schulman ističe svoju zabrinutost: „Nakon završenog trogodišnjeg istraživanja, znamo da su redateljice suočene s duboko ukorijenjenim pretpostavkama filmske industrije o njihovim kreativnim kvalifikacijama, senzibilitetima, tendencijama i ambicijama“.

Ovim projektom svakako se podiže svijest o tome da problem postoji, a rastom broja ovakvih istupa, očekuje se i veća angažiranost žena u filmskoj industriji, ali i ostatka šire javnosti kako bi se što prije ugledala svjetlija budućnost.