U okviru projekta ‘Aktivni mladi za rodnu ravnopravnost’ kojeg u suradnji s Udrugom Zora provodi Prostor rodne i medijske kulture K-zona, polaznici i polaznice edukacijskog modula ‘Operi seksizam’ isproducirali su tijekom rujna 4 video priloga, a video novinarstvo i snimanje uvježbavat će i u narednim danima.

Video prilozi nastali za sada uključuju razgovor s jednom od organizatorica festivala Organ vida, Leom Vene, te razgovore kojima je povod bio održavanje sastanka COST akcije ‘Comparing European Prostitution Policies: Understanding Scales and Cultures of Governance’. Razgovarali/e smo, također, s jednom od ogranizatorica ovog događanja dr. Ivanom Radačić s Instituta Ivo Pilar, kao i s dr. Aleksandrom Štulhoferom s Filozofskog fakulteta te Catherine Murphy iz Amnesty Internationala.

U izradi videa sudjelovale su Marija Ćurić, Vanessa Curman i Nora Rušiti.

Priliku koristimo i kako bi čestitale prvim polaznicima/cama ovog edukacijsko-volonterskog ciklusa koji su napisali/e po minimalno 10 tekstova te tako ispunili dogovorene zadatke, Leopoldu Rupniku, Barbari Horvatić, Ivanu Odaku, Mariji Bagarić, Svei Kučinić, Tei Schmidichen i Veroniki Kušek. Bravo!