Voljeli/e biste se i sami/e okušati u ulozi blogera/ice ili novinara/ke, a nemate iskustva?

Bez brige! :)

U travnju i svibnju organiziramo besplatni edukacijsko volonterski modul za sve naše potencijalne buduće suradnike/ce.Upoznat ćemo vas s radom na osnovnim novinarskim i video formama, funkcioniranjem redakcije jednog nezavisnog medija i omogućiti vam da uz podršku mentora/ica napišete koncept za svoje prve tekstove. Pomoći će vam i da osmislite ili pokrenete svoje instagram ili tumblr profile i upoznate se s angažiranim korištenjem društvenih mreža.

Nakon radionice, bit ćemo u kontaktu putem online platforme http://operiseksizam.voxfeminae.net    gdje ćemo kroz mentorski rad u narednih nekoliko mjeseci raditi dodatno na tekstovima i sadržaju koji vas najviše zanima, a svi zainteresirani/e moći će sudjelovati u smišljanju i kreiranju novog Vox Feminae fanzina.  Edukacija i mentorstvo predviđa  1-3 sata tjedno vašeg angažmana u tom periodu.

Volonterski ciklus završavit ćemo prezentacijom vaših radova i zajedničkim druženjem na 10. Vox Feminae festivalu u Zagrebu ove jeseni .

Sve što trebate napraviti je do 20. ožujka ispuniti online upitnik i izvršiti mali novinarski zadatak koji ćemo vam poslati na vašu e-mail adresu. Ovo će nam pomoći da dobijemo uvid u vaše interese i lakše odaberemo polaznike/ce. :)

Edukacije u travnju će se odvijati vikendima (2. i 3. te 16. i 17.4.) u konferencijskoj dvorani zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade – POGON (Kneza Mislava  11). Pojedina edukacija će trajati četiri sata, a o točnim terminima  ćemo obavijestit ćemo vas putem e-maila. Termine edukacije u svibnju dogovorit ćemo sa odabranim polaznicima/cama.

Svi/e polaznici/e dobit će potvrdu o završenoj edukaciji te potvrdu o kompetencijama stečenima volontiranjem. Ako imate bilo kakvih pitanja i nedoumica javite nam se na: volontiranje@voxfeminae.net.

vfemi-gif2

Edukacija se odvija u sklopu projekta „Aktivni mladi za rodnu ravnopravnost“ koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Za dizajn su zaslužne: Dizajn studio Jurov & Lakich <3