Voljeli/e biste se i sami/e okušati u ulozi blogera/ice ili novinara/ke, a nemate iskustva?

Bez brige! :)

Udruga Prostor rodne i medijske kulture ‘K-Zona’ u suradnji s Udrugom Zora u Čakovcu će u travnju organizirati besplatnu edukaciju za buduće volontere/ke i suradnike/ce portala VoxFeminae.net.

Edukacija za polaznike/ce  iz Međimurske županije će se održati  u petak 8. travnja (14-18h) i  subotu 9. travnja (10-18h) u prostorijama Autonomnog centra Čakovec (Ulica dr. Ivana Novaka 38, Čakovec).

Članice VoxFeminae.net redakcije tijekom ta dva dana upoznat će vas s radom na osnovnim novinarskim i video formama, funkcioniranjem redakcije jednog nezavisnog medija i omogućiti vam da uz podršku mentora/ica napišete koncept za svoje prve tekstove. Pomoći će vam i da osmislite ili pokrenete svoje instagram ili tumblr profile i upoznate se s angažiranim korištenjem društvenih mreža.

Nakon radionice, bit ćemo u kontaktu putem online platforme http://operiseksizam.voxfeminae.net    gdje ćemo kroz mentorski rad u narednih nekoliko mjeseci raditi dodatno na tekstovima i sadržaju koji vas najviše zanima, a svi zainteresirani/e moći će sudjelovati u smišljanju i kreiranju novog Vox Feminae fanzina.  Edukacija i mentorstvo predviđa  1-3 sata tjedno vašeg angažmana u tom periodu.

Volonterski ciklus završavit ćemo prezentacijom vaših radova i zajedničkim druženjem na 10. Vox Feminae festivalu u Zagrebu ove jeseni .

Sve što trebate napraviti je do 30. ožujka ispuniti online upitnik (http://bit.ly/1ntJ707 ), a potom izvršiti mali novinarski zadatak koji ćemo vam poslati na vašu e-mail adresu. Ovo će nam pomoći da dobijemo uvid u vaše interese i lakše odaberemo 20 polaznika/ca, koliki je maksimalan broj sudionica/ka edukacije. O detaljnom rasporedu edukacije obavijestit ćemo vas naknadno putem e-maila.

Svi/e polaznici/e dobit će potvrdu o završenoj edukaciji te potvrdu o kompetencijama stečenima volontiranjem. Ako imate bilo kakvih pitanja i nedoumica javite nam se na: volontiranje@voxfeminae.net

 

vfemi-gif2

Organizatori radionice pokrivaju troškove provedbe radionice, materijala potrebnih za radionice,  troškove ručka i osvježenja za vrijeme edukacije u Čakovcu, kao i troškove povratne karte za Zagreb na jesen 2016.

Portal VoxFeminae.net  bavi se rodno osviještenim novinarstvom i ima za cilj informirati javnost o događajima i promjenama na području civilnog društva, kulure, politike i društva  te doprinijeti osnaživanju mladih,  žena i pripadnika/ca LGBTIQ populacije pružajući im prostor i potporu za afirmiranje vlastitog djelovanja.