The National Association of Woman Artists (N.A.W.A), najstarija ženska umjetnička organizacija u Americi, najavljuje online umjetničku izložbu, A Sight for Sore Eyes, koja će se održavati od 10. listopada 2016. do kraja prvog mjeseca 2017. godine.

Izložba je nazvana prema frazi koja se koristi pri susretu s dragom osobom ili kada vidimo nešto što nam je oku ugodno i/ili osvježavajuće naspram tmurne svakodnevnice.

N.A.W.A je neprofitna organizacija osnovana 1889. godine.  Ova živahna zajednica profesionalnih umjetnica nastoji kroz razne izložbe, programe i edukacije podržati ne samo svoje članice, već i lijepu umjetnost u cjelini.

Pravo kvalifikacije imaju sve NAWA članice, kao i profesionalne umjetnice starije od 18 godina. Svi radovi bit će žirirani isključivo u online digitalnom obliku. Zbog umjetničke slobode, priznaju se sve vrste medija bilo kojih veličina. Aktovi su dozvoljeni, a grafičko nasilje i/ili nepristojan seksualni sadržaj – strogo zabranjeni.

Detalje o kotizaciji možete pročitati na ovoj stranici.

Pobjednica natječaja dobit će galeriju na web domeni organizacije, gdje će moći objaviti 10 autorskih radova, kratku biografiju i link na svoju web stranicu.

Rok za predaju radova je 30. rujna 2016, a arhivu prijašnjih online izložbi možete pogledati ovdje.