U Zagrebu će se od 13. do 24. rujna održati 8. po redu međunarodni festival fotografije Organ Vida koji okuplja mladu fotografsku scenu s ciljem promicanja umjetnosti, posebice fotografske. Ovo je jedinstvena prilika za posjetitelje da upoznaju umjetnost i kroz nju dotaknu aktualne probleme globalno-društveno-političkog svijeta.

Bogati program festivala i brojni zanimljivi gosti učinit će ovaj festival zaista posebnim. Program uključuje izložbeni, edukativni, diskurzivni i zabavni dio te budite dio ovog najambicioznijeg i najopširnijeg festivala. Sve izložbe možete pogledati od 13. do 24. rujna u Francuskom paviljonu gdje će biti predstavljeni fotografski projekti najboljih.

program_3

Ovogodišnja tema festivala je Otkrivanja/Revelations gdje se zadire direktno u politiku pogleda, odnosno postavlja se pitanje o discipliniranju subjekata, ali i gledatelja. Kroz fotografiju stvara se njihov pogled o očekivanjima i reakcijama raznih sudbina, društvenim i intimnim borbama te životnim spoznajama.

Posebice zanimljivo posjetiteljima  mogle bi biti radionice te panel diskusije gdje mogu ponešto naučiti. Radionice će održati Kristin Dittrich, Donald Weber, Erik Vroons, Alixandra Fazzina, Olja Triaška Stefanovič, Juraj Blaško i Snježana Josipović. Olja Triaška Stefanovič i Juraj Blaško učit će kako izraditi photo-zine, dok će Donalt Weber održati istaknutu radionicu na temu Ekonomija pripovijedanja, odnosno kako pronaći jasnu viziju kroz proces pisanja.

Interaktivnost, inovativnost i kreativnost središte su ovog festivala stoga dođite i postanite dio ovog umjetničkog događanja.

Festival Organ Vida održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Gradskog ureda za obrazovanje kulturu i sport Grada Zagreba te Turističke zajednice Grada Zagreba.Više informacija o Festivalu potražite na web stranicama.