Američka kantautorica Cat Power, svoj će premijerni hrvatski nastup održati večeras, 9. rujna, pred zagrebačkom publikom u Tvornici kulture, s početkom u 21h.

Iako joj je ime zapravo glasi Charlyn Marie Chan Marshall, glazbenica je poznatija po onome umjetničkom – Cat Power.

Okušala se u glazbenim i glumačkim vodama, ali povremeno radi i kao model. Umjetničko je ime naslijedila od prvoga benda s kojim je nastupala.

U solo proboju značajno su joj pomogli Steve Shelley iz Sonic Youtha i Tim Foljahn iz Two Dollar Guitar. Otkrili su je 1994. godine, dok je nastupala prije Liz Phair te joj pomogli da snimi svoja prva dva albuma (Dear Sir i Myra Lee).

Izlaskom ploče Moon Pix, 1998. godine, započela je njezina globalna karijera. Nakon albuma covera, uslijedila je pauza, nakon koje se vratila s izvrsnim You are Free, na kojem  je surađivala s Eddijem Vedderom i Daveom Grohlom.

Godine 2006., okreće se soul vodama albumom The Greatest, dok je albumu Sun iz 2012. godine, prethodio materijal ispunjen coverima – Jukebox.

Njezin bi se jedinstveni zvuk mogao opisati kao punk, folk i blues te soul koji prelazi u intrigantnu elektroniku.

Posljednji album Sun, kako i sama Cat kaže, odiše samopouzdanjem i ambicijom. “Sun ne gleda natrag, nego te diže, tjera da samouvjereno kročiš u vlastitu budućnost.” Nakon više od četiri godine, priprema novi studijski album.

Cijene ulaznica od ponedjeljka, 2. svibnja do 22. svibnja, jesu 100 kn. Od 23. svibnja do 8. rujna za ulaznicu će trebati izdvojiti 120 kn, dok će na dan koncerta cijena iznositi 140 kn.

Više informacija o koncertu možete potražiti na službenim web stranicama kantautorice ili na Facebook stranici eventa.