Zagreb će i ove godine 2. i 3. rujna  na svom glavnom trgu ugostiti festival zdrave prehrane, ekoloških proizvoda i kozmetike – deveti po redu ZegeVege festival.

Organizatori ove godine očekuju 40.000 posjetitelja kojima je na raspolaganju čak 100 štandova i bogat glazbeni  program te brojne radionice i predavanja.

Zege2015_m3photography_72

Videoprojekcijom „Bomba otkucava“ u petak u 9 h započinje otvorenje festivala. Sve zainteresirane taj dan očekuje predstavljanje bio&bio veganskih proizvoda te  Encian kozmetike. Za one željne novih zdravih recepata tu je zanimljiva radionica Palačinke bez jaja i Zeleni sokovi i superhrana kao zdrav obrok za sve. Kako ne bi sve bilo posvečeno predavanjima i radionicama za dobru zabavu i glazbu zaduženi su Juraj Jurlina, U pol’ 9 kod Sabe,  Detour, Lorena Jelusić i Dino Purić i za kraj dana Kim Verson.

Drugi, zadnji dan festivala dinamičan je i pun plesnih ritmova zumbe i swinga. Za jutarnje razbuđivanje tu je plesni klub Back to Swing, a u kasnijim terminima vježbanje uz Zumba fitness. Od predavanja najviše se ističe ono pod nazivom Zašto je veganstvo (i) feminističko pitanje Marine Milković i Ekološka cijena mesa Vedrane Romac. U popodnevnim satima posjetitelje će zabavljati jedna od najpopularnijih plesnih skupina u Hrvatskoj Atomic Dance Factory. Bogati program i subotu će biti upotpunjen radionicama na kojima će posjetitelji moći aktivno sudjelovati poput Spremi klopu: Popečci od tikvica, kukuruza i metvice i Vege tapas – ljubav na prvi zalogaj. 

Kao i svake godine ZeGeVege festival održivog življenja uz poučne sadržaje nudi i pregršt zabave i smijeha za sve ekološki osviještene i raspoložene, ali i one koji se to tek trude postati.